Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Dla wszystkich, ktorzy chca poprawic wizerunek Polakow w Holandii:
www.vijfeeuwenmigratie.nl/term/Geef%20Po...cht!#10865-inhetkort
Zgłoś wpis
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
A na marginesie, o polskich zajaczkach, do ktorych bedziemy strzelac na mocno przyspieszonej emeryturze: myslistwo jest sportem, mysliwy z prawdziwego zdarzenia strzela tylko i wylacznie do poruszajacej sie zwierzyny, czyli nie wali z dubeltowki jak gluptas do zajecy stojacych slupka...
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
moze wrzuce ten teledysk, dobry obraz polaka !

Zgłoś wpis

()
Początkujacy
warto sie osiedlic w Holandii , chocby dla tak cudnej sieci jak AH

Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Uma,kwestia pogladu...moim zdaniem mysliwstwo jest zbrodniczym hobby....Czerpanie przyjemnosci z zabijania budzi we mnie niechec do ludzi imajacych sie tego.I na marginesie,mam zawodowych mysliwych w rodzinie,co wcale nie zmienilo mojego punktu patrzenia na kwestie.Ciezko nawet mysliwstwo zaliczyc do sportu....To hobby w zabijaniu uciekajacego celu,ktory nawet nie jest w stanie bronic sie przed napastnikiem...moze tylko uciekac....Dziwna dyscyplina sportu,gdzie nie obowiazuja zasady fair-play....
Zgłoś wpis
440 Postów
jacek piatek
(MNICH79)
Latający Holender
FILMIKI NIEZLE
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Filmiki są dobre zwlaszcza pierwszy a co do ciebie Iza to zależy od charakteru człowieka, wiesz różnie to bywa
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Marcin,oczywiscie...ile ludzi tyle pogladowI kazdy ma prawo do swojego zdania w danej kwestii Jedynie wkurza mnie fakt,ze wiekszosc ludzi,nie zgadzajac sie z czyjas opinia, nie umie szanowac czyjegos swiatopogladu,tylko odrazu krytykuje,mowiac ze jest zly,bo jest inny od ich wlasnego badz atakuje...Kazdy z nas mowi wg siebie.Ot i cala filozofia

A filmiki,przyznam,niezla sa
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Izuniu i o to chodzi od tego sa fora od wymiany poglądów i zdan a nie od narzucania własnych. A co do tematu Ja sie do PL nie wybieram na stale chociaż brak mi moich kochanych gór. wole NL tu są jakieś perspektywy i praca
Zgłoś wpis
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Myslistwo, zgadzam sie, kwestia pogladu. Wg mnie nie zabijanie, a naturalna selekcja i odstrzal slabszych osobnikow. Osobiscie wolabym byc polskim zajaczkiem, niz holenderskim kurczakiem. Piskleta po wykluciu sie ladowane sa na tasme. Na koncu tasmy nastepuje selekcja, nie nadajace sie do hodowli wrzucane sa mlyna. Zmielone piskleta + dodatki sluza jako pasza dla swinek, ewntualnie krowek. Jest niezly document (+ ksiazka) zrobiony przez Holendrow o beznadziejnym zyciu hodowlanych kurek. Dokument ten pokazujacy np. mielenie pisklat, jest zdecydowanie i tylko dla doroslych.
Zawodowi mysliwi ??? W Kenii? Chyba nie w Polsce. Zawod mysliwy w Polsce nie istnieje. Tez nie w Holandii, gdzie wszyscy roztkliwiaja sie na dzikiem ustrzelonym przez naszego dzielnego W.A.
Zgłoś wpis

Bliżej nas